lördag 29 september 2012

Uppehåll i regnet!

Idag tittade solen äntligen fram en stund och trägården såg plötsligt inte så dyster ut som den gjort mest hela tiden senaste veckan. 
Gräset fortfarande grönt..

Ullungrönnen har fått lite höstfärg.


Lavendeln fortfarande vackert blå!                        

Höstrabatt..

                                                                        Kärleksört!

Så här ser gräset ut som härdat ut  under pallarna med sten. Hämtar sig säkert nästa år..

Stenarna tog slut, både hos oss och leverantören.....Får vänta ett tag till tills det blir klart, kaaanske nästa helg..:)
Kram H


lördag 15 september 2012

Hösthelg

En skön dag! Trädgårdsjobb, lek och så plattläggning förstås..:) Snart är det klart.



måndag 10 september 2012

Jippie, vilken eftermiddag!

Hunnit med lite ogräsrensning under taniga lilla häcken. (Dikessidan kvar med massor av grääääs)


Fikat gårdagens morotskaka med småkillarna (recept från dagis:) på altanen i värmande sol! Kan det bli bättre än så en helt vanlig måndagseftermiddag efter jobbet?! Då är trädgården bara njutning:)




söndag 9 september 2012

Att hinna

med  allt man vill på helgen är inte alltid så lätt...Det blev ingen trädgårdshelg den här helgen men tankarna finns där och vissa saker mååste göras snart! Som tex rensa ogräs under Prakthäggmispelhäcken och klippa ner den lite lagom så där, rensa under Ligusterhäcken och klippa den oxå, dela några perenner och köpa några ton jord till de nya rabatterna och planera dem och kanske hinna höstplantera något där... Nu hoppas jag på de där härliga, soliga höstdagarna som vi har framför oss så kanske något av allt man borde göra blir gjort!:)




lördag 1 september 2012

Botaniska Trädgården

i Göteborg är så mysig! Gick förbi en sväng efter jobbet igår och kände att man borde gå dit mycket oftare! Med papper och penna! Såå fina perennrabatter,  man undrar hur de får perennerna att bli så stora? Lite större än i vanliga rabatter, liksom. En synvilla fömodligen. Hursomhelst, väl värt många besök! Som vanligt tog jag för få bilder och de motsvarar inte hur fint det är i verkligheten men ändå..

Annorlunda o rolig perenn! Kommer inte ihåg vad den hette.