söndag 6 november 2011

Sorbus´dodong´ !!

Så var det dags! Igår åkte vi till en plantskola en bra bit bort och hämtade TRÄDET! Det blev en en Ullungrönn, eller som det fint heter en Sorbus dodong!
Här ser ni trädet på släpet.


Det ser inte mycket ut för värden nu utan blad och allt men sen räknar vi med att det kommer se ut så här: http://www.tradgardsakademin.se/roenn/sorbus-dodong-ullungroenn
Jag är iallafall extremt nöjd med mitt träd, har funderat på detta sååå länge men har inte haft tid att leta träd och slå slag i saken och köpa. Höll helt på att missa höstrean på stora träd men fick tillslut tag på detta fiiiina exeplar med en stamomkrets på över 12 cm vid en meters höjd vilket jag förstått är bra. Trädet är en bra bit över tre meter dessutom.

Kolla in vårt fina träd!!



onsdag 2 november 2011

Träd

Jag vill plantera ett träd...Ett otroligt fint träd. Har lite planer på att fixa det i helgen. Får se om det funkar. Så himla kul. Jag känner mig liite nördig angående detta, det känns som jag typ ska få en kattunge eller liknande men det är ju bara ett TRÄÄÄD:) Hmmmm. Måste bara planera dess ankomst lite först. Återkommer med information om hur det går och om VAD för sorts träd det blir, om det blir.....;)