söndag 27 mars 2011

Solig morgon


Vy från huset. Härlig morgon! I framkant på tomten går en väg med en hel del promenadtraffik och hästar samt några bilar. Har klurat en del på vad vi ska ha där men det lutar åt vintrergrön Liguster. Dels för att vi har en hel del insyn men vi vill kunna hålla nere höjden för att behålla en del av utsikten. Har fått för mig att Liguster är bra då men är inte helt säker än...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Och så Prakthäggmispeln


Syns den? Den är mitt i den leriga fåran om ni tittar noga!

lördag 26 mars 2011

Thuja häcken


- Ser den ut nu!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Häckar

Att rama in trädgården känns viktig för att få en ombonad känsla. Vår tomt är en hörntomt i västerläge med huset placerad längst upp och tomten framför, om ni förstår. Det är ganska mycket promenad- och joggingtraffik runt hörnet och det är trevligt men man vill ju känna sig ombonad, eller hur? Runt det nedersta hörnet på tomten fanns en Björkspireahäck när vi byggde vårt hus. Känns bra att ha något uppvuxet så den för vara kvar ett tag till, fast den är ganska låg. Så har vi en rak häck som sträcker sig mellan vår och närmaste grannens tomt i söder. I höstas dividerade vi en del med grannarna om denna häcksträcka. De hade endast ett möjligt alternativ, nämligen THUJA. Det fanns inget annat liksom! Så kom vi på den geniala iden att kompromissa, översta halvan Thuja och nedersta , som är sträckan vi kommer se från vår altan: Prakthäggmispel! De gick med på det och den häcken står planterad o klar!

Nu börjar det!

Nu ska jag blogga om vår trädgård! Kul för mig iallafall!!:) Just nu är den lerig med dräneringsbehov på ena halva och makadam på andra halvan. Men den ska bli fiiiiiin! Vår oas, helt enkelt. Ni ska få se. Återkommer med bilder. Nu börjar det!